30 d’ag. 2006

Cas típic 79: noia li agrada noi, noi vol aprendre alguna cosa més de Turquia

Efemèride del dia 31/08: Sant Ramon

Notícia: Ja estan penjades les fotus d'alemanya

El viatge a Turquia ha suposat passar a un continent que no havia anat mai. Per cert, algú és pensava que Turquia estava a Europa? Doncs Turquia està a Europa, però no tota. Hi ha una petita part que està a Europa, hi ha l'altre part que pertany a un altre continent està passant el mar de Màrmara (el canalet aquell que separa el mediterrani del mar Mort). Per aquells que no vagin massa bé de geografia quan dic un altre continent no m'estic referint a l'Antartida, parlo d'Asia!! Us pensàveu que a Asia només hi havia gent groga i amb els ulls allargats? Doncs no...

Com que Turquia no està com aquell qui diu aquí al costat no es recomanable anar-hi a peu. Per això vaig agafar la companyia aèria més famosa de Turquia (Taliban Air no) Onur air. I en casi 3 hores ja estàs allà. Dir que en el vol hi havia pocs passatgers turcs és quedar-se curt ja que hi havia més tripulació turca que no pas passatgers turcs.

Turquia està a les portes d'entrar a la Unió Europea, i havent vist així una mica per sobre el país el veig força qualificat per entrar-hi. Però bé... sempre es poden polir detalls.
Per exemple, seria recomanable que les carreteres nacionals tinguessin una mica de voral. És més, crec que tampoc seria demanar massa que pintessin línies a les carreteres. Així potser la gent veuria més clarament que fa avançaments suïcides.
Un altre exemple, es el centre d'Istanbul. Es guarro, però guarro guarro, eh? Només cal dir que el que aquí entendríem com a papereres allà son bosses de plàstic lligades als arbres.
Finalment, si volen entrar a l'UE (llegeixi's com a Unió Europea), haurien d'aprendre a fer granissats! El que més s'acosta és per una banda una llimonada que ells te la venen com a freda. Per altra banda hi ha un altre que si que està fred, es iogurt però totalment líquid.

Si passem a fets mes personals, tenim que el guia del nostre circuit es deia (mes o menys es deu escriure així) Abdulà, nom massa complicat per ser recordat (?¿), així doncs ens va donar el seu diminutiu (mes o menys es deu escriure així) Apo. Però va anar derivant cap a altres noms més coneguts com ara Apu com el del supermercat Badulake de Springfield, si coi, el que el seu cognom és Nahasapeemapetilon (digueu-ho 3 vegades seguides). Però fins i tot algú va ser tan degenerat de dir-li Opà, sí sí, com el del corrà. Doncs el guia ens va ensenyar una bonica expressió turca que es tradueix com “Atar el caballo bién”. El significat no crec que calgui explicar-lo. Si? Cal? De debò? Vol dir fer les coses bé (be => bién).

Per acabar cal parlar del repte CPI. En resum vol dir que s'ha de superar en Matt Harding. Aquell heroi que balla per arreu del món. I jo com a bon seguidor de CPI m'he proposat aportar el meu gra de sorra, de fet son els meus dos grans de sorra:

a) Porta de Brandenburg, Berlín Alemanya


b) Cascades de cotó, Pamukkale, Turquia


Per a més informació mirar els posts anteriors

4 comentarios:

Anònim ha dit...

em pregunto pq el matt harding no ha stat a espanya xD

Anònim ha dit...

m'ha agradat molt el ball.... esti d'acord amb el Marc, hauries d'haver aguantat fins als 30...

Pons ha dit...

Molt anonim per aquí, no?

En Matt no deu haver estat a Espanya per que no deu saber quin es el monument mes emblematic per ballar-hi davant (la torre de l'aigua?)

Per cert ja estan penjades les fotus d'alemanya

gary ha dit...

Ramon, vull que dma també facis el vall des de la Teresina, a veure si es capaç de fer-ho el Matt Harding això..(no sel veu massa en forma.)

Per cert, ja estan penjades les fotos d'alemania!