9 de jul. 2007

Cas típic 218: noi li agrada noia, noi es diabetic (2ona part)

Com que va tenir èxit la cosa (5 comentaris!!)

1) Què pot menjar un diabètic?
Tot el que es sa. Es a dir, ha de mantenir una alimentació equilibrada, menjant tot el que necesita el cos i suprimint tot el que no li serveix de res. La dieta d'un diabètic es la més sana que hi ha.

2) Així doncs un diabètic pot menjar de tot?
Si. Però no crec que trobis cap diabètic menjant-se sucre a cullerades. Per què? per què no aporta res de bo al cos. Un diabètic ha de controlar que porta cada tipus d'aliment (Hidrats de Carboni i/o proteïnes i/o greixos). I regular la insulina en funció dels Hidrats de Carboni. Fàcil, no?

3) On trobem aquests cabrons necessàris dels hidrats de carboni?
- Sucres: Xocolata, mel, gelats, refrescs, bolleria en general, etc (lo que no li agrada a ningú...)
- Fruita: (Fructosa) Sabeu que es la fruita, no? allò que sol penjar dels arbres fruiters, no? doncs ja està.
- Lactosa: on la trobarem? al Whisky? En principi no. En principi la trobarem a tots aquells productes derivats de la llet. Però com més fermentem la cosa, menys hidrats contindrà.
- Midó: cereals (pa, el contingut dels embasos de Kellogg's, etc), tubercles (patata, escarxofa, entre d'altres), llegums (cigrons, mongetes, etc...), pasta (la del compte corrent no, l'altre, la que va portar Marco Polo), vegetals (en una quantitat gairebé despreciable).

4) Com es quantifiquen els hidrats de carboni (HC pels amics)?
Podriem dir que una ració serien 10g de HC. I que amb 6 racions per esmorzar ja fariem, i que per dinar i sopar en necesitariem 8. A part les proteïnes i lipids que necesitis per no quedar-te amb gana.

5) Però com se quants Hidrats de Carboni hi ha en cada aliment?
M'agrada que em facis aquesta pregunta. Doncs algú ja ho ha mirat. Algun nutricionista o algú amb una feina d'aquelles que no saps com es poden guanyar la vida, però es veu que se la guanyen força bé els malparits. Per exemple en 20g de pa normal hi ha 10g de HC, es a dir una ració. En canvi per tenir 10g de HC d'un enciam necesitaries 300g d'enciam, que es un bon tip d'enciam.

6) Corre el tópic que la vida d'un diabètic no es massa dolça. Es cert?
Clava una palleta en una vena d'una diabètic i comença a xuclar i veurás si es dolça o no.
Per fer la vida més dolça a un diabètic s'han inventat els edulcorants artificials. Que son totes aquelles merdes que posen a la coca-cola zero, a la fanta free, etc. Que diuen que té el mateix gust, però no es el mateix gust! Diabètic si! però no tonto!
A part d'això sempre li pots afegir sacarina, ciclamat, aspartam, etc a tot el que vulguis endulcir.
D'acord, no es el mateix posar nata montada pel cos de la teva parella que posar-hi sacarina. Però es pot ser imaginatiu i tenir altres fantasies sexuals amb altres menjars mes sans com ara pastanagues, cogombres i fins i tot algun que altre bistec.

7) Siguem practics, i l'alcohol què?
Bé, podriem dividir l'alcohol en 3 parts:
- Baixa graduació: Vi, cava, cerveza, etc. Vins i caves no alteren els nivells de glucemia. Però una cerveza, posem una Voll Damm serien 10g de Hidrats de Carboni. Com una ració. 300g de bròquil o una Voll Damm, dificil decisió!
- Licors: Anís, Cointreau, Gran Pomier, etc => Sucre, sucre, sucre!
- Destil·lats: Whisky, Vodka, Ginebra, etc. Practicament sense Hidrats de Carboni, a la que et descuides ja estàs per terra, però no saps si per una baixa de sucre en sang o per una pujada d'alcohol en sang...

8) Parlem de la insulina. Es tota igual?
No, n'hi ha amb gust de llimona i gust de taronja.
Ara de debó. N'hi ha de ràpida, la que es pren abans dels apats per fer baixar els pics de sucre que provoquen els aliments. I despres hi ha la lenta o retardada la que va fent durant 24hores, mica en mica, anar fent.

9) Com afecta l'exercici?
Doncs com en casi totes les malalties. Què passa quan vas al metge? Doncs que el metge et diu les 3 coses de sempre. Menja sa d'una punyetera vegada, fes exercici i deixa de fumar burro!
Total, que com tots ja sabem fer exercici es bo. Simplement s'ha de tenir en compte que si l'exercici es llarg i dur es cremarà més, per tan s'hauràn de tenir certes reserves d'hidrats.

10) Què passa quan un diabètic es fa una ferida?
Exactament igual que si fereixes un alien. La seva sang es àcid pur!
Ni tan sols un vampir es tornaria diabètic després d'haver xculat un diabètic. Ni tan sols els cabrons dels mosquits s'hi tornen...

8 comentarios:

Albert Burrull ha dit...

El terme diabetis pot fer referència a dos tipus de malalties diferents, que es caracteritzen per la secreció abundant d'orina (poliúria), i una sed intensa (polidípsia).

La més comuna és la diabetes mellitus que inclou la diabetis de tipus I (anomenada també juvenil), i la de tipus II (dels adults), i la diabetis gestacional (diabetis durant l'embaràs). Menys coneguda és la diabetis insípida.


No em quadra amb el que ens expliques tu. Això és de la viquipedia.

PD Quin món tant interessant el de la diabetis!

Pons ha dit...

El que has trobat a la viquipedia són els síntomes de la diabètis.

El que jo explico en concret es que ha de fer un diabètic de tipus 1 per no tenir aquests síntomes, i altres sintomes pitjors que es poden desenvolupar si no es tracta.

Albert Burrull ha dit...

Caram caram.

Ets tot un expert en la matèria...

gary ha dit...

S'interessava tan per el tema que va decidir experimentar-ho amb el seu propi cos...

Pons ha dit...

Un no pot fer un post sense documentar-se!

Albert Burrull ha dit...

Ho sé. Els blocs seriosos, com el teu i el meu, tenen un procés de documentació molt exhaustiu abans de publicar un post.

gary ha dit...

Però encara li falta emborratxar-se per saber si ho pot confondre amb una baixada de sucre...

Albert Burrull ha dit...

Fa molts dies que no el veig per la Repu...