29 d’ag. 2006

Cas típic 78: noia li agrada noi, noi vol aprendre alguna cosa de Turquia

Per començar una mica d'informació ràpida i bàsica de Turquia:
- En total tenim 70.413.958 turcs, turc amunt turc avall
- A Turquia es parla el turc, sembla lògic, no?
- La capital es Ankara (justament no hi he estat)
- La ciutat més gran es Istanbul (Aquí si que hi he estat)
- El país té 780.580 km² (Espanya només 505 811 km² i el Vaticà 0,44 km²)

Ara informació no tan ràpida:

Turquia té la seva propia moneda (ves quina cosa!), i és diu Nova Lliura Turca, per què nova? Doncs per què abans hi havia la Lliura Turca. Amb la Lliure Turca un Döner kebab et podia costar uns 3.000.000 lliures (llegeixis com a tres milions). En canvi amb la nova lira turca el mateix Döner kebab et pot costar unes 3 noves lliure turques. I la pregunta que es fa tothom es: Això en Euros que és? Doncs si no et timen massa en l'oficina de canvi, 1€ són 1,86 noves lliure turques.

Turquia no viu al mateix temps que nosaltres (aquí a Catalunya) sinó que viu en el futur, concretament 1 hora més. Se que es complicat d'entendre per això posaré un exemple. Per exemple si aquí berenes un entrepà de pa amb nocilla a les 18:00 i son les 17:30 encara et queda mitja hora per berenar. En canvi a Turquia ja te l'hauries fotut fa mitja hora!

Per acabar una dada bàsica. La beguda alcohòlica típica de Turquia es diu Raki. El Raki vindria a ser una espècie d'anís però no tan bo. Normalment es barreja amb aigua, però barrejat amb aigua encara costa més d'empassar (serà per què llavors en tens més).

Per acabar el país està envoltat per Grècia, Bulgaria, el mar Negre, Georgia, Armenia, Iran, Iraq, Siria i el mar Mediterrani. Encara no esteu situats?