2 de set. 2007

Cas típic 240: noi li agrada noia, dos dies més de Dinamarca

Dijous 23
Ens llevem com cada dia (sobre les 8) tot i que la nit passada vam tenir una partida de poker que s'ens va allargar fins les 3. Però es que hi ha feina per fer! s'ha de visitar Arhus! I no està precisament aprop.
Confiem amb l'Oscar per què condueixi mentre els altres dormim una mica més xD

En una primera instància la ciutat no promet molt. Per fora la Catedral es lletja. Això sí, es la més llarga del país (ves quina cosa). Per dins es blanca, fet que detesta l'Albert. Com a contrapunt el retaule, l'orga i el pulpite estan prou bé.
Aprofito el carrer de botiguetes per comprar postals i el que és més important (i car) els segells.
Visita obligada al jardí botànic. No és tan vistós com el de Copenahgue però està prou bé. Com sempre les zones més interessants es l'area de cactus i la zona tropical.

Ben dinat (un altre picnic en un parc mentre la gent que passa es pregunta si contant són les 15:00h estem dinant o sopant) ens dirigim un museu al aire lliure amb cases antigues (amb els nostres colors!) amb recreacions del mobiliari de fa 2 segles. Aprofitem per impregnar-nos amb l'estil de vida de l'època i jugar com abans. Al principi costa, però et vas acostumant.
Especial menció pel llangardaix dret de la foto que es troba en la farmàcia. Quina confiança et donaria una farmàcia sense llangardaix?

Aprofitant que es d'hora, tornem cap a Ribe fent una mica de volta per uns llacs. M'agrada molt aquesta foto. No se perquè però amb el Jordi com es més fàcil fer una foto maca xD (recordeu?)

Després de sopar puré de patates (lleugerament salat per algú, al punt per uns altres) i llom adobat ens varem endinsar cap al mon del poker durant gairebé 6 hores. Crec que hi ha algú amb problemes de ludopatia. Al final vaig acabar perdent 0,35€ (inconcedible!). Però més val això que no pas perdre casi 12€ com algú altre...


Divendres 24
Per fi el dia més esperat: Legoland!!!!!
El principal interés de Legoland són les seves maquetes. Principalment hi ha maquetes de coses que es poden trobar per Dinamarca (Catedral de Roskilde, Palau de Copenahgue), però també es poden veure llocs d'arreu del mon (Neuschwanstein, el Capitoli, las Vegas, l'estaua de la Llibertat, el temple de Ramses II, Amsterdam, Mont Rushmore, etc). A part també hi ha maquetes de temàtica Lego (Pirates, Vikings, Món submarí, etc).
També hi ha atraccions, però no destaquen excessivament, moltes d'elles són de passeig per tal d'apreciar les maquetes. Però hi ha una atracció molt original: Power builder. Es tracta d'un braç robotic que et saqueja segons el nivell indicat i els moviments disponibles triats previament. De llarg l'atracció més interessant. Podeu veure un video aquí.
Les botigues de regals són una mica decepcionants. Trobo que hi ha poc merchandaising de Lego, hi més botigues amb roba normal (vull dir que la podries trobar al Zara o Corte Inglés) que no pas Lego. La botiga de Lego també es força pobre, no es petita, però crec que hauria de ser més gran, a més molts objectes estan esgotats (els de Star Wars per exemple!!!). A més, els preus són un autèntic robatori.

Com que el parc tanca a les 18:00, i ja es molt tard per ells, decidirem anar a Esbejrb, una ciutat relativament gran però mancada d'interés. Després de fer una volta per centre i pendre una cerveza a un preu més raonable (pocs més que 3€) varem intentar sopar. Però com s'ens acut intentar sopar a tan intempestives hores?? Eren les 20:30h i molts dels restaurants tanquen a les 20:00h!