21 de juny 2007

Cas típic 209-C: noi li agrada noia, noi tenia una cosa pendent

Al cinqué dia: Catania.
Com no podria ser d'una altra manera també té un mercat. Però el mercat important es la Pescheria. Com el seu nom indica, en aquest mercat s'hi troba sobretot peix, i també cloïses, i algun que altre besugo.
I com no podria ser d'altra manera restes romanes. Com ara un amfiteatre mig soterrat.
Finalment arribem a Santa Agata. La Catedral de Catania, i per tan patrona de la ciutat.
L'elefant aquest tenia alguna historia important, per alguna cosa esta al mig de la plaça de la catedral, però ara mateix no ho recordo...
Davant del teatre Bellini, es on es concentra la major part del jovent de Catania, i turistes per anar de bar en bar durant la nit, una autèntica aglomeració de jovent. El que es curiós es que es facil trobar una San Miguel, però impossible trobar una Estrella.

En una illeta connectada per un parell de ponts podem trobar la part antiga de Siracusa. On es troba el temple d'Apollo . La font de Diana, pero el Pau dormia i no la veure. Evidentment Siracusa també té catedral, però més petiteta.
En aquell moment ja portavem uns quants dies de viatge, i tan contacte els uns amb els altres afectava a la gent.
Però continuant amb les coses importants, ens trobem amb la font d'Aretusa, una font d'aigua dolça que surt just al costat del mar. La prova que es aigua dolça, els anaguets que hi ha.
No podiem abandonar Siracusa sense passar per l'Orella de Dionís. Una escletxa a la roca la mar de maca, amb una acùstica d'allò més collonuda. Just al costat es troba l'amfiteatre romà més gran de l'illa. Actualment fan algun que altre concert. Tot i que es una mica perillós per algun que altre espectador despistat degut al estat de les pedres.


Sisé dia: Expedició al Etna.
Què ens trobem? Roques volcàniques. Tampoc es massa sorpressa tractant-se d'un volcà. Anavem pujant per una carretera tots sols. Ens pensavem que amb la boira, no hi hauria ningú, només nosaltres podriem ser així d'incocients. Però hi havia una rua de gent, amb ganes de pujar a veure un dels craters. I que hi havia a dalt? doncs un crater amb neu. Al costat d'aquest es trobava el crater de San Silvestri. I que més hi ha a part de neu i roques? Doncs més neu i roques.
Ja que estavem allà vam aprifar per deixat la nostra empremta en el volcà que durarà pels segles dels segles, o bé fins que fagi una mica de vent...
Baixant per un altre cantó podem trobar lava petrificada. Encara que ho sembli no es la lluna.
Eus aquí el Marc mirant atentament el paisatge, que pot estar fent, sinó?
Un petit salt pel Marc, un gran salt per... algú que li costi més saltar, jo que se.

Després vam arribar a Taormina. Un poble petit, però amb moltes coses per visitar.
Un aqüaducte romà per exemple. Uns jardinets d'avant de l'ajuntament. Molt adeqüats per fer-te un pa amb tomaquet amb embotit per dinar, davant la estranya mirada dels transeünts. Eren uns jardins curiosus, a part de plantes també hi havia unes casetes. També hi havia un canó, i clar, no em vaig poder resisitir la tentació.
Finalment la cirereta de la ciutat, el teatre grec. Es tracta del teatre més ben conservat de l'illa. Els grecs sabien on construien, des del teatre es veia el poblet i el mar, que macu!
Per últim, cal remarcar les pastisseries que feian dolços en forma de fruites.
Per cert, el Marc va perdres algun que altre detall del poble, degut a la seva addicció al móbil. Bé, sempre podrà veure les fotos.


Seté dia: Dia de tornada.
Tornant vam passar per Enna, que es troba d'alt d'un turó. Alló que aprofites i mires les vistes.
Total, el últim dia va ser una patejada en cotxe per travessar l'illa. T'agrada conduir?.


Adeu Sicilia...

3 comentarios:

Anònim ha dit...

Ben bé que no hi ha res com emportar-se el mòvil de vacances!

Anònim ha dit...

Qui diu mòvil diu mòbil...

Pons ha dit...

Jo em sembla que tan sols vaig rebre 3 trucades (de casa). I de fer-ne ni parlar-ne, per suposat!

1) Si havia arribat be
2) Si tot anava bé
3) Si tornava ja.

Temps total: 2 min.